Manifesto

Drumul spre abator..

Mi-am adus aminte deunazi de-o comparatie pe care am folosit-o la un moment dat intr-o discutie despre posibilitatea existentei unei ordini universale, cu sau nu forma unei instante superioare. Spuneam ca viata-mi pare mai mult decat e pentru o vaca, un drum spre abator.  Ca poti face acel ceva care sa conteze, ca trebuie si e datoria ta sa fie si sa fii.

Paradoxul e urmatorul: copil fiind, ai impresia ca totul in jurul tau e mare, curtea casei iti pare imensa si alergi ca bezmeticul in picioarele goale de la poarta pana in randurile de porumb, dintre care nu te vezi nici urcat pe scaun. Pe masura ce cresti, raportul se schimba, curtea iti pare din ce in ce mai mica, pana ajungi peste ani s-o vezi usor bagatelizata, iar spatiul pe care-l stiai nu mai e suficient. Iti iei adio, privind cu dor in urma si pleci. Problema e ca scotand “capul din porumb”, ajungi sa vezi cat de mare si de multa si de tot divers e lumea, ca nu te poti aseza in varful ei, asa cum te urcai pe acoperisul beciului. Si cat de improbabil e ca urmele pe care le lasi sa conteze. Si-ajungi la resemnarea lui “We’re all just following the light of long dead stars”.

Si poate pana la urma e doar un simplu drum spre abator. Vorba melodiei, “No death from above ‘cos death’s all the same”. Si ca tot veni vorba de ea, am vazut clipul. E interesant si sugestiv. Vizionare placuta!

httpv://www.youtube.com/watch?v=xUqITb5_wi4

One Comment

  • copilash

    poate ca nu trebuie sa privim atat de tragic totul, ci doar sa fim cu picioarele pe pamant atunci cand trebuie sa luam anumite decizii, cand ne confruntam cu viata….practic e drumul nostru sper maturitate…cand totul difera de atunci cand eram mici, si totul era un basm…putem imbina totusi utilul cu placutul…viata e, poate, inceputul unui sfarsit…iar nucleul…e cat de satisfacuti suntem de noi insine..de ceea ce am reusit sa facem in tot acest drum….sau poate nu…viata e …. un mare semn de intrebare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *