Manifesto

But not now, maybe later…

IMGP0134-2

..spune Damien Rice in linistea camerei, iar vocea plansa a irlandezului aduce aminte de marete pierderi. Visurile copilariei, culesul de cine stie ce insecte intr-un parc cu verdeata sau alergatul in nestire, cu un zambet tamp pe fata, fara sa simti oboseala. Serios, va mai aduceti aminte momentele cand, copii fiind, alergati parca fara sfarsit si doar seara, la final, o usoara durere de picioare iti amintea ca te-ai zbantuit nitel? Intre timp, fuga a devenit mai scurta, respiratia mai grea si zilele parca-si taie insiduos din ore.

“Chiar, tu nu mai scrii?” a venit intrebarea azi si mi-am spus ca da, am tot evitat sa fac asta recent, la fel ca in alte zeci de dati in trecut. “Zi-mi 5 hobby-uri, indiferent de cat de des (apuci sa) le faci” e o intrebare clasica pentru nou venitii in echipele pe care le am in grija la munca. Ca oricare dintre intrebarile pe care le pun, releva lucruri despre interlocutor. Intoarsa catre mine, mi-am dat seama ca, fara exceptie, pasiunile mele sunt mai mult scriptice decat infaptuite, iar in cazul scrisului, “scriptic” e un cuvant plin de ironie, data fiind frecventa redusa cu care am facut asta.

“We wait all week for Friday, all year for summer, all life for happiness” ne spune si un citat celebru al Internetului, universul in care autorul dispare in anonimatul colectiv si ramane, in cel mai bun caz, o inscriptie scrijelita pe un perete…de Facebook.

“One day, baby, we’ll be old and think about of all the stories that we could have told”….but we never do. Stiu, a vrea să înregistrezi totul denotă, poate, că nu te bucuri de nimic, iar esenta oricarei emotii sau concept se dilueaza in vantul timpului. Asa ca, oricat de blocant ar fi gandul, tot ce ai e acum. “Maybe later” e o negare a experientei, iar negarea nu duce decat, invariabil, la acceptarea lui “prea tarziu”.

The Big Idea poate fi doar despre a spune. Si, mai mult decat atat, utopia ideii de a conta cumva, fie doar si pentru un pic. Si, de ce nu, de a avea o pasiune.

Asta cauţi şi tu, tinere, o pasiune care să te ierte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *