Personale

Variatiuni

Mi se intampla ceea ce mi s-a intamplat de zeci de ori. Ma asez in fata foii, a monitorului si nici una dintre miile de idei ce mi se perinda prin cap nu indrazneste s-o zbugheasca afara…ar iesi si urmatoarele, creand un flux continuu. Scriu pe baza de impulsuri, ca un telefon cu fise. Avantajul, nu pot fi programatic, nu-mi pot concentra si domestici ideile. Nu ma joc cu personajele mele, nu le omor si nu le terfelesc spre bucuria cititorului si a criticului. N-am coloana vertebrala de scriitor, cum zicea Marin Preda. Downside-ul e ca sunt prea inconsecvent cu mai totul, lipsa de disciplina blocandu-ma uneori. Nu pot fi deci valoros. Psihedelic, poate.

Un “sighting” – daca-mi dai voie(te amagesc ca incerc sa intru in atmosfera bacului la engleza) – mi-a stricat seara. Nu-mi inchipuiam ca se va intampla asa. E drept, parca n-am mai vazut lumina aia in ochii ei, deunazi cand Copoul a fost prea mic pentru toti. A fost iritare (amuzata), a fost pentru o secunda speranta ca n-o voi vedea, a fost si oaresice fanfaronada, o detasare gen “happy to go blind”, dar nu si lumina aia “intriganta”(tin minte ca exact termenul asta l-am folosit acum ceva timp, amintindu-mi de primele cateva “intrevederi”). The nights you filled with fireworks left you with nothing…
Sistemul e unfair, pentru ca cel putin la sectiunea “romana” sunt putini care-o pot intrece(am dubii serioase ca o depasesc – in fapt am invatat enorm de la ea (si) in domeniul asta).
Indiferent de sistem, e si imensa mea vina, i-am dinamitat increderea in sine. Inteleg multe acum, nu-mi pot inchipui sentimentul cu care a intrebat “victor ce-a facut?” si ceea ce a trait cand a vazut scris pe ecran “a luat 10”. Si iar nu sunt unde ar trebui sa fiu, nu fac ceea ce am promis ca voi face. E prima promisiune nerespectata dupa ani buni…si mi-e rusine si doare.

Who’s to say where the wind will take you, who’s to say what it is will break you, I don’t know which way the wind will blow. Who’s to know when the time has come around…don’t wanna see you cry…and I know that this is not goodbye

Ai avut dreptate..

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *