De zi cu zi

Sofisticarii

In acelasi mall in care s-a intamplat si asta, am mai trait o experienta din seria “amuzament urban”. Se facea ca tocmai coboram (impropriu zis, mai exact, coborau cu mine) scarile rulante cand, ca atrase de un magnet invizibil, privirile-mi cad pe un trio omniprezent prin centrele de cumparaturi de pe la noi: la baza scarilor se plimbau doua wannabe-pitzi (stiti voi, stilul de fata inca neexperimentata in ale vietii si cluburilor, care vrea sa para mai pretioasa decat e si abia descopera secretele hainelor lucioase si mulate) si o pitzi veritabila.

“Clasa” din care facea parte cea din urma e cunoscuta tuturor: colanti, obligatoriu albi, ghetute din blana ecologica, de un gri-crem citadin, cu un toc generos, bluza din aceeasi paleta de culori, incinsa cu un brau negru, strans, pentru a scoate in evidenta….desigur, nu buzele – si ele, ornate din plin cu un gloss cum nu se poate mai roz.

Din sens opus, ca intr-un clip cu John Travolta si Olivia Newton John, trei tipi se apropie de scari si repereaza fetele in timp ce pasesc pe prima treapta a pierzaniei – orice pirueta brusca si intoarcere din drum pentru o tentativa de agatare ar fi insemnat condamnarea la hohotele generale ale martorilor.

Vizibil captivati, doi dintre baieti se limiteaza la a intoarce capurile, cu acea manevra disperata care da impresia ca gatul, saracul, se va frange de atata torsiune – ba chiar ai putea sa pariezi ca si ochii se intind spre “tinta”, incercand o evadare imposibila din orbite. Al treilea, probabil un soi de lider, peste care febra aruncatului cu privirea trecuse de mult, incepe sa le cante hâtru:

E sofisticata, ma….cand vezi cum se-mbraca, ma…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *