Manifesto

Intai

A inceput un nou an si, parca fara s-o simti, a trecut deja prima zi. Pentru a nu pati la fel cu anul intreg, poate nu-i o idee rea sa stabilesti ce ai vrea de la el. Sfatuitori si strategii pentru a stabili cele mai SMART obiective exista cu sutele, asa ca nu e cazul sa reinventez roata, sa ne rezumam la cateva actiuni care merita facute acum si mereu, pentru ca 15 sa fie intr-adevar mai bun ca 14, 13, 12 si cei de inainte, macar in ceea ce priveste lucrurile care depind de noi. Pai, ce trebuie sa faci? E simplu, sa SPUI. Nu, nu sa spui o formula magica, doar am gasit eu un acronim dragut:

  • Scrie

Fa un contract cu tine, pentru punctele care sunt cu adevarat importante. Ce, cand si cum, toate trebuie scrise si apoi nu-ti mai ramane decat sa semnezi pe linia punctata. Avantajul unul contract cu tine e ca iti poti stabili singur penalizari si premii motivante…si, desigur, ca nu sunt clauze ascunse, scrise cu font mai mic decat poate cineva citi.

  • Planifica

Merge mana in mana cu punctul de mai jos: Rome wasn’t built in a day, zicea o cantareata, iar aici e vorba de planurile strategice, importante, a caror implinire ai vrea sa fie lucrurile la care sa te gandesti cu bucurie pe 31 decembrie, nu de dusul gunoiului sau cumparatul painii. Si pentru ca lucrurile importante trebuie abordate din timp si impartite in etape, planifica.

  • Urmareste

Fara a urmari evolutia lucrurilor pe care ti le propui, singura sansa de a se transforma in realitate este…pura intamplare. “Sa stai cu ochii pe X ca pe butelie” e o expresie aplicabila si lucrurilor pe care doresti sa le implinesti. Altfel, la fel ca butelia…risti sa faca fâssss…

  • Impartaseste

Asta nu e musai…sau oare e? Would the sun still rise if there’s no one around? Would the fox be as quick if it hadn’t the hound?
Poate ca e musai, pentru ca ai nevoie de un perete de care sa arunci lucruri faine, sperand ca macar tot atatea se vor intoarce spre tine. Omul este un animal social. Full stop. Sa fie si sociabil 🙂

Acestea fiind zise, nu mai ramane decat sa actionezi, sa aplici bucla de feedback SPUI si apoi sa te adaptezi. Pare simplu, dar sa vedem ce iese! Sa avem un 2015 plin de bucurii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *