De zi cu zi

Iașiul candidează pentru titlul de Oraş european al şprotului

Textul asta se afla de ceva vreme pe la mine prin calculator. Va rog sa-l considerati o reactie amuzata, inlocuitorul scris al unui hohot de ras. Desigur, ce gasiti mai jos este doar un pamflet (si trebuie tratat in consecinta), insa initiativa este reala, in ciuda caracterului vadit caracalean, dat fiind tangentele Iasiului cu sportul. Mai multe amanunte, gasiti aici.

 

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută astăzi, euroderutatul Cătălin Divan a luat atitudine împotriva unor zvonuri apărute în presa din zona Moldovei (sic! Asta suna penibil prin sine), care dădeau drept sigură lansarea candidaturii oraşului Iaşi la titlul de “oraș european al sportului”.

Pensionarii șahiști și amatori de Adevărul de Seară se arătaseră deja încântați de perspectiva unor dispute cu Gary Kasparov, în timp ce pescarii amatori de pe malul Bahluiului plănuiseră un concurs de ambarcațiuni de hârtie.

O fostă glorie a sportului local, Gigel Joacăbine a lăudat iniţiativa: „Ieşenii au fost mereu buni la sport, dar mai ales la probe de atletism precum 50 de metri plat cu haita de maidanezi după tine. Sunt condiţii la nivel european, te poţi antrena pentru asta oriunde în oraş! În plus, graţie numeroaselor şantiere începute şi abandonate, întreg oraşul poate fi considerat o groapă de nisip numai buna pentru săritura în lungime. Pe langa astea, la sticlism, halbere si coniac-canoe nu ne intrece nimeni!”

Cu toate acestea, reprezentantul local în Parlamentul European a ținut să dezmintă aceste zvonuri: “Sunt îngrozit de modul în care se face presă la Iaşi! Totul a pornit de la o regretabilă greşeală de tipar, iar lumea a început să abereze despre competiţiile sportive care se vor organiza. Este vorba despre o candidatura mult mai respectabilă, la titlul de oraș european al șprotului! Avem mari șanse să aducem orașului nostru aceasta titulatura, caz în care vom trece la popularea masivă cu șprot a bălților care, știm bine, sunt pretutindeni, pe străzi sau trotuare. Vom atrage pescari din toată lumea! Dacă totuși nu vom ieși câștigători, intenționăm sa mai lansam o candidatura, pentru titlul de <<oraș european al scrotului>>. Trebuie să recunoaștem, la cum arata orasul nostru, pentru aceasta suntem chiar favoriți”, a completat cu mândrie Cătălin Divan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *