Catarul si magarul
Scriitorul e un catar! Pseudo-rasat, dicteaza propriul tempo si scrie dupa cum il taie capul, incercand sa arunce culorile (d)in directiile perceptiei sale. Scriitorul e si un acrobat! Imputita pozitie, patrupedul hibrid spanzurat pe-o sarma groasa cat unghia. Devine prea introspectiv, risca sa piarda contactul cu lumea; devine prea pasionat de lume, clar tirada lui e banala si fara fundament. Foloseste un limbaj prea elevat, e clar, alt pseudointelectual. Le zice prea din topor, n-are stil. Cel mai mic pas gresit il arunca in prapastia ignorantei, deoarece traieste doar prin intermediul cititorului, iar cititorul e un magar! Magarul e necioplit si nu poate sa inteleaga ceea ce vrea scriitorul sa-i transmita. Nu simte, nu vede, nu intuieste culorile ascunse in spatele unor cuvinte, dar asta nu-l opreste sa strige tare “iiii-haaa, ce prostii zici tu acolo”. Un magar, ce mai!
Ironia sortii e ca pe amandoi ii inhama la acelasi car, fara discriminare. Ca s-ajunga “undeva”, trebuie sa gaseasca directia comuna. “Hais” `au “cea”, dar nu in acelasi timp….niciodata. Intelegere sau compromis? Ironia ma-sii!
3 Comments
Dana
Sentimentul vulnerabilitatii se insinueaza tot mai des
in sufletul poetului,insa din tainicele strafunduri
ale constiintei poetice,gandul iubirii care niciodata
nu moare definitiv riposteaza securizant.
Dana
Cititorul e cumva si el vulnerabil?!
Atunci ironia nu`si are rostul.
🙂
Arkan
Imputit lucru ca riposteaza incert, ca pulsatia unei rane semi-cangrenate. Ce te ineaca te si ridica, totusi, ca o idee calauzitoare, e faptul ca esti mai mult, ca meriti mai mult si ca poti gasi mai mult. Desi uneori esti orb.
Cititorul trebuie sa fie influentat pentru a intui macar ceea ce simte scriitorul. Ironia e ca are impresia ca simte, cand in fapt isi proiecteaza propria-i idee despre “bine” sau “frumos”.