A Place To Crash,  Personale

Amintirea unei plaje

Textul de mai jos a fost scris sub soarele inca arzator al Mediteranei, in 09.10.2016. Caldura din aer nu anticipa nimic din frigul iernii ce avea sa urmeze.

Malaga Beach
Plaja din Malaga, sub soarele inca foarte putermic de octombrie

La fel ca in orice, si in calatorit si explorat, jumatate din succes il da un singur lucru: sa incepi. Ratezi toate pozele pe care nu le faci, zice o vorba a fotografilor.
Primul contact cu Costa del Sol, dupa apusul sublim vazut din avion, n-a fost neaparat la superlativ: aeroportul nu pare cel mai modern din lume, dar nu e nici vreun hangar, ca in Corfu sau Preveza, autobuzul care te duce in centru e ok, dar foarte similar cu cele Bucurestene.

Dorinta de perfectiune e o povara idioata uneori, n-are sens sa cauti restaurantul perfect o jumatate de ora, nici locul cel mai bun pentru a bea cafeaua. Go with the flow: mai tarziu, peste ani sau chiar maine, vei decide, poate, ca ai fi ales altfel. Totusi, cercetarile arata ca omul e fabulos de slab in a estima cat de fericit va fi sinele sau viitor cu anumite alegeri prezente. Si cum de cele mai multe ori ai o singura incercare si n-ai buton de undo, poti, foarte bine, ajunge la concluzia paradoxala: avand sute, mii de decizii de luat zilnic, e posibil ca nici una sa nu conteze, iar altele care par ca nu conteaza deloc, vezi decizia de a mai vedea un candidat intr-o friguroasa vineri seara, iti pot influenta viata in feluri nebanuite.

Nisipul cald contrasteaza cu apa aproape paralizant de rece. Si aici, ca si in toate, stii ca important e sa incepi: dupa ce te misti un pic, incepi sa te acomodezi cu Marea Mediterana, un pic mai putin sarata si mult mai racoroasa decat Ionica. Totusi, a mai trecut o luna, iar cele 25 de grade din aer le-ai aduna in Iasi in vreo trei zile. Just enjoy the ride!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *