Reviews

A very very fine frenzy!

A very, very fine frenzy!

 

(fix jumatate de recenzie)

 

Pe A Fine Frenzy i-am descoperit intr-un serial (parca Private Practice), cu o melodie in genul celor care-ti ofera suferinta si revirimentul de-a lungul aceleiasi piese (Hope for The Hopeless) si m-au prins de la primele note. Dupa bunul meu obicei, am luat cele doua albume lansate de ei pana acum si, pe masura ce ascultam, aveam acelasi sentiment pe care l-am avut cu toti cei care mi-au ramas inexpulzabil (sic!) in suflet (Rice, The Veils, de ex).

La cei 27 de ani ai sai, Alison Sudol, creatoarea formatiei, are ceva din frenezia lirica a lui Morrison, dulcea disperare a lui Damien Rice si gratia lui Amy Macdonald. Pian, versuri complexe si poetice si sintetizatorul produc o atmosfera usor melancolica dar parca totusi calda, genul de muzica pe care ai asculta-o in timp ce ploaia de toamna deseneaza pe geamul aburit.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=INNmIBs8Ioc

 

Watching the sky, you’re watching a painting
Coming to life shifting and shaping
Staying inside, it all goes, all goes, all goes, all goes by

 

Stopping the time, the rush and the waiting
Leave it behind shifting and shaping
Keep it inside, it all goes, all goes, all goes, all goes by

 

Ce-ar fi, pe bune, ce-ar fi daca intr-o zi calduta de primavara v-ati indeparta complice de munca, scoala, stres si griji si v-ati duce intr-un colt de lume, sprijiniti de un copac si ati privi cerul? Suna idiot, nu-i asa? Dar cati dintre voi v-ati permis luxul asta in ultimii (zeci de) ani, acei ani care parca fug din ce in ce mai repede?

Cercetarile recente din aria neurostiintelor au speculat ca perceptia subiectiva a timpului e influentata de familiaritatea sarcinilor. Astfel, explicatia pentru faptul ca, pe masura ce imbatranim, timpul pare a se comprima, e data de rutina, de caracterul predictibil al cvasitotalitatii activitatilor noastre. Pentru mai multe informatii:

http://lifehacker.com/5802583/why-new-experiences-are-important-and-positively-affect-your-perception-of-time

dar si: http://www.eagleman.com/

Daca dupa  dovezile foarte serioase propunerea pare mai putin absurd de copilareasca, va invit sa o incercati, la fel cum va invit sa incercati si muzica roscatei americance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *